Gündem Kırklareli'nde ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli'nde ormanlara girişler yasaklandı

07.05.2024 - 17:47 | Son Güncellenme:

Kırklareli'nde ormanlara girişler 8 Mayıs-31 Ekim 2024 tarihleri arasında 177 gün süreyle yasaklandı.

Kırklarelinde ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında il sınırları içinde ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, "Çıkabilecek orman yangınlarının önlenmesi ve özellikle anızların yakılma riski de göz önüne alındığında 08.05.2024 – 31.10.2024 tarihleri arasında 177 gün süre ile yasaklanmıştır. Bu kapsamda; Kırklareli il sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır. Orman üretiminde çalışanlar, tarım-hayvancılık-arıcılık v.b. zirai faaliyet de bulunanlar ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) üzerinden avlak avlanma izin belgesi alan avcılar ile av turizmi kapsamında bakanlık görevlisi eşliğinde yapılan av organizasyonlarına katılanlar bu yasaktan muaftır. Ruhsatlı ve kontrollü girilenler hariç, orman çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır. Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan izinli piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir.

Haberin Devamı

Orman Yasasının 31 ve 32'nci maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyle/Mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.Ormanlık alanlara yakın yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu vb. gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir" denildi.

Açıklamada, kurumların alacağı önlemlerde belirtilerek, önlemlere aykırı hareket edenler hakkında idari ve adli işlem yapılacağı bildirildi.

Kırklarelinde ormanlara girişler yasaklandı